Verslagje van de (succesvolle) LK-finales

Afgelopen weekend stonden de finales van de Limburgse Kampioenschappen op het programma.

Op zaterdag was het eerst de beurt aan Frederique en Elisabelle. Zij hadden zich allebei geplaatst voor de meerkampfinale. Beide dames hielden de zenuwen in bedwang en hebben dan ook laten zien waar ze voor getraind hebben. Elisabelle werd 8e en Frederique 5e, waarmee zij zich ook nog heeft geplaatst voor de districtwedstrijd op 9 juni in Breda. Elisabelle turnde op zondag ook nog de toestelfinale balk, waarop zij 7e werd. Een super prestatie voor deze meiden, zeker gezien zij dit jaar voor de eerste keer aan het LK deelnamen.
Op zaterdagmiddag turnde Isa de meerkampfinale. Het vergeten van een element op vloer kostte haar veel punten. Ondanks 3 super oefeningen op brug, balk en sprong kon zij deze achterstand niet meer goed maken. Zij werd 10e. Maar de dag erna maakt Isa haar foutje helemaal goed. Ze ging naar huis met de bronzen medaille op vloer en met zilver op sprong. Super gedaan Isa!!
Op zondag deden nog een aantal meiden mee aan de toestelfinales. Shalina had zich geplaatst voor de toestelfinale balk. Een nette, stabiele oefening bezorgde haar het brons! Jasmijn kwam voor de toestelfinale vloer, en Mirte voor de sprong. Beide turnden zoals ze het hebben geleerd, en werden 5e en 8e. Isis deed mee aan de toestelfinale sprong. Met twee keer een mooie half in half uit, werd zij 7e. Anneke mocht het wedstrijdweekend afsluiten. Zij turnde de toestelfinale brug en eindigde daar op een 8e plaats.

Gefeliciteerd dames!! We zijn trots op jullie!

Op de foto Isa Vleugels en Shaline Heijse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *